Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Svinjski ribić sa karamel-vinskim sosom i pireom od šargarepe

Svinjski ribić sa karamel-vinskim sosom i pireom od šargarepe

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k111
Svinjski ribić sa karamel-vinskim sosom i pireom od šargarepe
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 8
01/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Svinjetina za dušu - hrabra kombinacija ukusa i mirisa, koja će vas odvojiti od prvog zalogaja"

Potrebni sastojci

  • svinjski ribić - 500 g
  • viski - 200 ml
  • crveno vino - 200 ml
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • korijander - 1 kašičica
  • čili - 1 kašičica, u ljuspicama
  • kumin - 1 kašičica
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • senf - 1 supena kašika
  • maslac - 30 g
  • biber
  • so
  • za pire od šargarepe
  • šargarepa - 1 komad
  • pavlaka - 100 ml
  • maslac - 100 g
  • biber
  • so
  • za karamel sos
  • crveno vino - 1 šolja
  • smeđi šećer - 1 supena kašika
  • majčina dušica - 1 - 2 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite svinjski ribić od žilica i isecite na porcije. Prebacite meso u posudu u kojoj ćete marinirati i začinite solju, biberom i maslinovim uljem. Dodajte korijander, muskatni oraščić, kumin, ljutu alevu papriku i supenu kašiku senfa. Prelijte viskijem i uvaljajte meso dobro u dobijenu marinadu. Stavite meso u frižider na 30 minuta.

Skuvajte šargarepu u posoljenoj vodi dok potpuno ne omekša. Ocedite od vode, dodajte maslac, pavlaku i prstohvat soli. Izgnječite dok ne dobijete glatko pire. Iscedite sok odp ola pomorandže unutra i ponovo promešajte. Poklopite da biste sačuvali pire od šargarepe toplo i ostavite sa strane.

Izvadite meso iz frižidera. Ugrejte kockicu maslaca u tiganju na vatri. Iseckajte čen belog luka sitno i dodajte u pleh sa mesom.

Ispržite ribiće u maslacu sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju.

Izvadite meso iz tiganja i prebacite na tanjir.

U mast iz prženja dodajte supenu kašiku šećera i ostavite da se karamelizuje. Sipajte šolju crvenog vina, stavite nekoliko strukova sveže majčine dušice i ostavite sos da vri i da se redukuje.

Servirajte jelo tako što napravite podlogu od mekanog pire, odozgo poređajte komade svinjskog ribića i prelijte vinskim karamel sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: