Način pripreme
Očistite svinjski ribić od žilica i isecite na porcije. Prebacite meso u posudu u kojoj ćete marinirati i začinite solju, biberom i maslinovim uljem. Dodajte korijander, muskatni oraščić, kumin, ljutu alevu papriku i supenu kašiku senfa. Prelijte viskijem i uvaljajte meso dobro u dobijenu marinadu. Stavite meso u frižider na 30 minuta.
Skuvajte šargarepu u posoljenoj vodi dok potpuno ne omekša. Ocedite od vode, dodajte maslac, pavlaku i prstohvat soli. Izgnječite dok ne dobijete glatko pire. Iscedite sok odp ola pomorandže unutra i ponovo promešajte. Poklopite da biste sačuvali pire od šargarepe toplo i ostavite sa strane.
Izvadite meso iz frižidera. Ugrejte kockicu maslaca u tiganju na vatri. Iseckajte čen belog luka sitno i dodajte u pleh sa mesom.
Ispržite ribiće u maslacu sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju.
Izvadite meso iz tiganja i prebacite na tanjir.
U mast iz prženja dodajte supenu kašiku šećera i ostavite da se karamelizuje. Sipajte šolju crvenog vina, stavite nekoliko strukova sveže majčine dušice i ostavite sos da vri i da se redukuje.
Servirajte jelo tako što napravite podlogu od mekanog pire, odozgo poređajte komade svinjskog ribića i prelijte vinskim karamel sosom.