Način pripreme
U posudu prosejte tačno 600 g brašna. U to se dodaju so i prašak za pecivo.
Kiselo mleko se pomeša sa sodom i dodaje se u brašno.
Pavlaka i jaje se umute i takođe dodaju u brašno.
Testo se umesi i u početku može izgledati teže.
U nekom trenutku ćete se osećati da je malo lepljivo. Zatim dodajte oko 10 g brašna.
Mesite još 1-2 minuta. Testo postaje tvrdo, ne brinite. Pokrijte testo i ostavite ga 15-20 minuta.
Odmah ćete osetiti razliku u testu. Postaje glađe i lakše za mešenje. Testo sam podelila na 8 delova po oko 130 g.
Oblikujte male pogačice i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Viljuškom umutite žumance i ulje. Ovom smesom premažite hlepčiće i pospite semenke.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Pečenje brzih pogačica sa kiselim mlekom i praškom za pecivo zavisi od rerne. Moja je na gas i peče drugačije.