Način pripreme
Svinjsko meso se seče na zalogaje i stavlja se u šerpu sa vodom da se kuva dok ne bude polugotovo.
Praziluk, luk i beli luk se seckaju, sipa se ulje, dodaju se šargarepe iseckane na polumesece, dinstaju se dok ne omekšaju.
Nakon toga se dodaje meso i proceđenu bujon iz mesa, ukoliko je potrebno, dosipa se topla voda koliko je ptorebno da pokrijte proizvode, dodaje se lovorov list i kuvanje se nastavlja dok svinejtina ne bude gotova.
Dodaju se vino, paradajz pire i začini (aleva paprika, crni biber, so i čubar ako želite).
Vinski kebab se ostavlja da malo vri nekoliko minuta tako što se s vremena na vreme meša.
Brašno se razmuti sa hladnom vodom, temperira se i sipa se u jelo.
Posipa se peršunom.
Pirinač se kuva sa vodom i maslacem dok ne bude gotov, dodaje se limunov sok, posipa se crnim biberom i solju po ukusu.
Kebab se servira sa kuglom pirinča.
Vinski kebab sa prazilukom i šargarepama je gotov.