Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Praznični hleb»Pogača u kalupu za kolač

Pogača u kalupu za kolač

Pogača u kalupu za kolač
Fotografije: Mariana borisova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Sjajna pogača koja se pravi u kalupu za kolač Probajte i ostaćete oduševljeni njenim ukusom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 3 supene kašike
  • so - 2 kašičice
  • šećer - 2 kašičice
  • ksielo mleko - 1/2 kantice (otprilike 200 g)
  • kvasac - 1 kockica (42 g)
  • voda - 1 šolja, mlaka
  • za nadev
  • sir - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • maslac - za podmazivanje kalupa
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite kvasac sa mlakom vodu, solju i šećerom.

Umutite jaja i dodajte ih u mleko i ulje. Prosejte brašno i napravite udubljenje.

Sipajte tečne sastojke u brašno i izmešajte. Umesite meko testo. Gotovo testo uvijte i ostavite da nadođe.

Napravite nadev od sira i jaja. ISkidajte testo na lopte.

Razvijte svaku loptu, umočite je u ulje, stavite nadev i ponovo oblikujte u lopticu.

Poređajte loptice u zagrejan kalup za kolače, obilno podmazan uljem.

Testo ponovo ostavite da odvostruči svoju zapreminu. Pecite dok ne postane zlatkasto na 150 stepeni.

Izvadite kalup i poklopite pogaču. Tako će omekšati.

Pogača u kalupu za kolač je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: