Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Bulgur u rerni sa jajetom

Bulgur u rerni sa jajetom

Nashata KuhnyaNashata Kuhnya
Početnik
8528
Bulgur u rerni sa jajetom
Fotografije: Anonymous
7 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Jedinstveno ukusan i zasitan bulgur sa jajima na oko Probajte i odustaćete od šnicli"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 3 komada
  • beli luk - 5 čenova
  • šampinjoni - 250 g
  • spanać - 400 g
  • bulgur - 1 šolja
  • jaje - 1 po porciji
  • peršun
  • so
  • čili
  • majčina dušica
  • nana
* merne jedinice

Način pripreme

Spremamo luk, šargerpe i beli luk, sečemo ih na sitno i zapržimo u šerpi.

Dodajemo u njih isečene pečurke i spanać i ostavljamo 3-4 minuta da se skuvaju.

Nakon toga operemo bulgur i dodajem i njega zajedno sa 2 šolje vode.

Dodajemo sve začine i ostavljamo da se kuva dok ne upije vodu.

Kada je gotovo sipamo ga u posudu za pečenje, dodajemo maslinovo ulje i posipamo sitno isečenim peršunom.

Stavljamo u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni.

Nakon oko 15 minuta ga vadimo, mešamo i vraćamo da se dopeče.

Kada dobije preplanulost, vadimo ga iz rerne i ostavljamo da se ohladi.

Možete da dodate i jedno jaje na oko preko jedne porcije i da začinite sa malo bibera i aleve paprike.

Bulgur u rerni sa jajetom je mnogo ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Stasha V.
Stasha V.
Preukusan recept kao i omiljeni! Moze da se stavi i malo grckog jogurta ko voli ali i ovako samo sa jajetom je odlican! ?
14.04.2024 18:03