Način pripreme
Za ovaj ukusni namaz od pečuraka i praziluka svi sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi.
Očistite i sitno iseckajte pečurke i praziluk.
Zagrejte 2 kašike maslinovog ulja i dinstajte, prvo, pečurke 5-6 minuta, dok ne porumene.
Zatim dodajte sitno seckani praziluk i takođe kratko prodinstajte.
Začinite solju i biberom po ukusu i ostavite da se ohladi.
Za to vreme pripremite namaz od sitnog sira.
U meki maslac dodajte sitni sir, jaje, so i sodu.
Koristio sam fini, kremasti sitni sir. Ako koristite vurdu, prvo izmešajte smesu dok ne postane glatka.
Dobro promešajte sve.
Stavite proizvode za krem namaz u posudu na pari i mešajte neprekidno 15-20 minuta lopaticom.
Zatim skinite krem namaz sa ringle i dodajte dinstane pečurke i praziluk.
Promešajte i stavite u frižider da se ohladi.
Poslužite ovaj ukusni domaći namaz od pečuraka i praziluka sa prepečenim kriškama hleba.
Čuvajte ukusni namaz u frižideru do 3-4 dana.
Prijatno!
Komentari