Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Posni kolač sa kestenjem

Posni kolač sa kestenjem

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Posni kolač sa kestenjem4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"Dobija se veoma aromatičan i sočan posni kolač sa kestenjem, pogodan za doručak ujutu i ručak kad je post."

Potrebni sastojci

  • kestenje - 2 šolje, skuvano i oljušteno
  • sok od pomorandže - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 1/3 šolje
  • kakao - 2 kašike
  • esencija - 1 kašičica, tečna aroma badema ili druga
  • brašno - 1, 5 šolja
  • vruća voda - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljušteno kestenje zajedno sa sokom i šećerom sam pasirala, nakon čega sam u njih dodala ulje, aromu, brašno i promešala sam.

Dobila sam gusto testo, dodala vruću vodu i već sam mešala kašikom.

Odvojila sam šolju smese i u nju dodala kakao. Sipala sam u silikonski kalup polovinu smese. Odozgo sam stavila kakao smesu i završila prvom smesom.

Pekla sam na 180 stepeni dok čačkalica nije bila suva 35-40 minuta, ali zavisi od rerne.

Možete da ispečete kolač sa kestenjem u običnom kalupu, ali ga namažite uljem i pospite brašnom pre toga.

Dobija se veoma aromatičan i sočan posni kolač sa kestenjem, pogodan za doručak ujutu i ručak kad je post.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: