Način pripreme
Bundeva treba da bude pečena, bez šećera ili drugih dodataka, a u nedostatku pečene može i kuvana u malo vode.
U malo toplog mleka se razmuti kvasac, doda se šećer i kašičica brašna.
Bundeva se umuti u pire, doda se ulje, preostalo mleko, žumance i sve se dobro sjedini.
Dodaje se aktivirani kvasac i po malo brašna. Mesi se mekano testo. U zavisnosti od gustine bundeve, količina brašna može da varira.
Kad se udvostruči stavlja se na radnu površinu, deli na nekoliko delova i razvija u nekoliko krugova (u zavisnosti od toga da li želite krupnije ili sitnije kiflice). Svaki krug se seče na 8 trouglova koji se filuju sirom i formiraju se kiflice.
Formirane kiflice se posipaju susamom.
Pre pečenja premazuju se sa malo umućenog belanceta i peku na 180 stepeni.
Prijatno uz moje kiflice sa bundevom!