Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice sa bundevom

Kiflice sa bundevom

Korisnik#308162Korisnik#308162
Kuvar
1701663681
Kiflice sa bundevom
Fotografije: Korisnik#308162
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
25
"Odmah spremite duplu dozu, jer nestaju za tren"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 250 g, pečena
  • mleko - 200 ml
  • ulje - 70 ml
  • jaje - 1 kom.
  • brašno - 550 g
  • kvasac - 1 pakovanje
  • šećer - 1/2 k.k.
  • so - 1 k.k.
  • sir - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Bundeva treba da bude pečena, bez šećera ili drugih dodataka, a u nedostatku pečene može i kuvana u malo vode.

U malo toplog mleka se razmuti kvasac, doda se šećer i kašičica brašna.

Bundeva se umuti u pire, doda se ulje, preostalo mleko, žumance i sve se dobro sjedini.

Dodaje se aktivirani kvasac i po malo brašna. Mesi se mekano testo. U zavisnosti od gustine bundeve, količina brašna može da varira.

Testo se ostavlja da naraste.

Kad se udvostruči stavlja se na radnu površinu, deli na nekoliko delova i razvija u nekoliko krugova (u zavisnosti od toga da li želite krupnije ili sitnije kiflice). Svaki krug se seče na 8 trouglova koji se filuju sirom i formiraju se kiflice.

Formirane kiflice se posipaju susamom.

Pre pečenja premazuju se sa malo umućenog belanceta i peku na 180 stepeni.

Prijatno uz moje kiflice sa bundevom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: