Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Hlepčići od graham brašna sa kiselim mlekom

Hlepčići od graham brašna sa kiselim mlekom

Hlepčići od graham brašna sa kiselim mlekom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Topli hlepčići od graham brašna koje svako želi da proba"

Potrebni sastojci

  • graham brašno - 800 - 900 g
  • kvasac - 7 g, suv
  • so - 1 kašika
  • braon šećer - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • kiselo mleko - 300 g
  • voda - oko 150 ml, mlaka
  • brašno - belo, za valjanje
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u mlakoj vodi i promešajte.

Razbijte jaja u posudi i umutite ih. Dodajte kiselo mleko, maslinovo ulje, tečnost sa kvascem, solju i šećerom.

Promešajte. Dodajte u porcijama graham brašno. Zamesite meko testo, blago lepljivo.

Namažite unutrašnjost velike najlon kese maslinovim uljem i stavite testo unutra. Ostavite testo da naraste.

Od gotovog testa oformite 7-8 lopti, nakon toga ih razvijte u fitilj i oformite hlepčiće.

Pospite dno posude za pečenje belim brašnom. Odvojeno uvaljajte svaki hlepčić u belo brašno i poređajte u posudu za pečenje.

Napravite razrez po dužini oštrim nožem na svakom hlepčiću.

Stavite hlepčiće da se peku u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, a nakon 15 minuta pojačajte do 200.

Pecite dok ne bude gotovo.

Hlepčići od graham brašna sa kiselim mlekom su veoma uspešni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: