Način pripreme
Rastvorite kvasac u mlakoj vodi i promešajte.
Razbijte jaja u posudi i umutite ih. Dodajte kiselo mleko, maslinovo ulje, tečnost sa kvascem, solju i šećerom.
Promešajte. Dodajte u porcijama graham brašno. Zamesite meko testo, blago lepljivo.
Namažite unutrašnjost velike najlon kese maslinovim uljem i stavite testo unutra. Ostavite testo da naraste.
Od gotovog testa oformite 7-8 lopti, nakon toga ih razvijte u fitilj i oformite hlepčiće.
Pospite dno posude za pečenje belim brašnom. Odvojeno uvaljajte svaki hlepčić u belo brašno i poređajte u posudu za pečenje.
Napravite razrez po dužini oštrim nožem na svakom hlepčiću.
Stavite hlepčiće da se peku u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, a nakon 15 minuta pojačajte do 200.
Pecite dok ne bude gotovo.
Hlepčići od graham brašna sa kiselim mlekom su veoma uspešni.