Način pripreme
Dobro je da znate: Možete koristiti gotove kruške iz tegli. Možete koristiti kalup prečnika 24 cm.
Proizvodi za kruške u sirupu: 1 litar vode, 300 g šećera, 150 ml soka od limuna, 4 kruške.
Stavite vodu da provri sa šećerom, pa dodajte sok od limuna i ostavite da odstoji u frižideru sat vremena. Kruške oljuštite, isecite na 4 dela i stavite u sirup. Ostavite da odstoje 24 sata.
Proizvodi za masno testo: 120 g mekog maslaca, 75 g šećera u prahu, 25 g bademovog brašna, 1 prstohvat soli, 1 jaje srednje veličine, 200 g brašna tipa 00.
U posudu pomešajte maslac i šećer u prahu dok ne postanu kremasti. Dodajte bademovo brašno, so i jaje. Na kraju se dodaje brašno. Oblikujte veknu, umotajte u plastičnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru nekoliko sati (idealno bi bilo preko noći).
Sastojci za krem od badema: 105 g mekog maslaca, 105 g šećera u prahu, 105 g bademovog brašna, 10 g kukuruznog (ili krompirovog) skroba, 1 srednje jaje, 1 kašika amber ruma.
Mikserom mutite maslac i šećer u prahu dok ne dobijete krem. Dodajte bademovo brašno i prosejani kukuruzni skrob, zatim jaje i na kraju rum.
Sklapanje:
Uključite rernu na 170 stepeni. Masno testo razvaljajte na malo pobrašnjenoj radnoj površini i obložite maslacem namazan pravougaoni pleh prečnika otprilike 22-24 cm. Uklonite višak testa i izbockajte dno viljuškom. Od preostalog testa sam pravila trakice, ali su one po želji!
Premažite kremom od badema i stavite narezane kruške. Pecite u rerni 35 minuta.
Kada je tart gotov, ostavite da se ohladi pre nego što ga prebacite na tanjir za serviranje.
Ukrasite šećerom u prahu.
Tart od kruške i badema je veoma uspešan.