Način pripreme
U posudi pomešajte sve suve sastojke (obe vrste brašna, so, prašak za pecivo, začine i paremazan) i izmešajte.
Parmezan možete zameniti kačkavaljem, ali mora da bude izrendan na najsitnije rende.
Dodajte ulje i vodu.
Izmešajte sastojke drvenom kašikom, nakon čega testo umesite rukama.
Nije potrebno dugo mešenje, samo koliko je potrebno da oblikuje lopta testa.
Razvijt etesto na listu papira za pečenje u tanku koru debljine 0.5 cm.
Pospite miksom semenki i ponovo pređite oklagijom kako bi se semenke zalepile za testo.
Oštrim nožem ili nožem za sečenje pice naseckajte testo na male trouglove ili na dugačke štapiće. Naravno, mogu da se iseku i kalupčićima.
Da bi se dobio pravilan pravougaonik isekla sam krajeve speltinog testa.
Od isečaka sam oblikovala male kuglice koje sam spljeskala između dlanova i dobili su se mali slani keksići.
Premestila sam krekere zajedno sa papirom direktno na rešetku rerne i stavila sam da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C na otprilike 20 minuta, dok blago ne porumene jednostavni krekeri sa parmezanom.