Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač sa bademovim mlekom

Kolač sa bademovim mlekom

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Kolač sa bademovim mlekom
Fotografije: Liudmila
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"Veoma lep, ispucan kolač da sam se čak dvomili kako da ga ostavim - sa gornjim delom bez šećera u prahu ili sa donjim i sa šećerom u prahu. I... vidite koja ideja je pobedila."

Potrebni sastojci

  • bademovo mleko - 250 ml, od orašastih plodova
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1.5 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 10 g
  • brašno - 2.5 šolje
  • Za šareni deo
  • orašasti plodovi - 1 čaša pulpe od badema i lešnika*
  • kakao - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sastojke za testo onim redosledom kojim su napisani. Ja sam radila metalnom žicom za mućenje.

Kada je smesa gotova, sipajte polovinu u kalup za kolač prečnika 24 cm, podmazan maslacem i posut brašnom. Red je na šareni deo, u pulpu (možete koristiti istu količinu mlevenih orašastih plodova, ako je tako, zamesićete ih kašikom od testa), sam dodala kakao i izmešala, nakon toga sam kašikom rasporedila po testu.

Odozgo sam stavila ostalu smesu za kolač. Pekla sam na 160°C bez ventilatora dok čačkalica ne bude suva, otprilike 40 minuta, ali zavisi od rerne i moraće da se proverava.

Gotov kolač sam ostavila na 5 minuta u isključenoj rerni, dosta vazdušast i visok je ispao i to pomaže da bude idealne teksture.

Kada sam šareni kolač izvadila iz rerne, sačekala sam još 10 minuta kako bi se blago ohladio i okrenula sam na poslužavnik.

Veoma lep, ispucan, da sam se čak dvoumila kako da ga ostavim - sa gornjim delom, bez šećera u prahu ili sa donjim i sa šećerom u prahu. I... vidite koja ideja je pobedila.

Ako vam se dopao recept za kolač sa bademovim mlekom i pre svega dobijeni rezultat, možete ga probati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: