Način pripreme
Prvo sam umutila jaja sa šećerom i u njih sam dodala šargarepe izrendane na srednje rende. Sledi prašak za pecivo, vanila, ulje i brašnp.
Dobijeno testo sam podelila u tri tepsije prečnika 20 cm, prethodno podmazane uljem i posute brašnom.
Pečem ih na 180 stepeni dok ne bude gotovo - dok čačkalica ne bude suva. Možete da ispečete i jednu koru koju ćete posle razdeliti. Ja više volim tako - sa tri kore.
Ispečene pletenice ohladim i vadim. Mrve iz tepsije izmrvim za dekoraciju.
Za krem skuvam puding prema uputstvima na pakovanju - pomešaju se puding i šećer, dodaje se mleko i kuva se na slaboj vatri.
Krem sir se muti sa malo svežeg mleka i nakon što se prvi krem ohladi, pomešam oba krema.
Sastavljam tortu od šargarepe tako što stavljam prvu koru i mažem kremom, stavljam drugu i ponovo krem, treću i celu količinu krema, premazujem tortu i sa strane.
Dodala sam i orahe za dekoraciju.
Torta od šargarepe sa krem sirom i pudingom je gotova.