Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od šargarepe»Bezglutenska torta sa šargarepom

Bezglutenska torta sa šargarepom

friends kitchenfriends kitchen
Početnik
23945
Bezglutenska torta sa šargarepom
Fotografije: friends kitchen
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
1 min.
Ukupno
31 min.
Porcije
12
"Bezglutenska torta sa šargarepom - jedeš i uopšte ne razmišljaš o kalorijama"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • ovseno brašno - 180 g (2 šolje)
  • pirinčano brašno - 120 g (3/4 šolje)
  • kokosovo brašno - 60 g
  • prašak za pecivo - 1 supena kašika
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • so - prstohvat
  • orasi - 50 g
  • suvo grožđe - šaka
  • med - 125 g (3/4 šolje) agava sirup
  • mleko - 320 ml (1 i 1/3 šolje)
  • sirće - 1 supena kašika
  • esencija vanile - 3/4 supene kašike
  • šargarepe - 250 g (2 čaše), izrendane
  • za krem
  • krem sir - 400 g
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • šećer u prahu - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu na 175°С i pripremite kalup za pečenje kora,

Dno tepsije obložite papirom za pečenje. Dodatno nauljite i dno i stranice maslacem.

U posudi pomešajte sve suve sastojke osim oraha i dobro izmešajte.

U posebnoj manjoj posudi pomešajte sve mokre sastojke osim šargarepa, nakon čega ih dodajte u suve, praveći udubljenje po sredini za lakše mešanje.

Dobro mešajte pomoću špatule.

Na kraju dodajte i šargarepe i orahe i ponovo izmešajte.

Sipajte smesu za tortu sa šargarepom u kalup. Pecite otprilike 20 minuta.

Gotovu koru ostavite da se u potpunosti ohladi negde na hladno.

U posudi umutite pavlaku dok se ne dobije vazdušasta smesa.

Dodajte krem sir i šećer i ponovo umutite krem za tortu.

Namažite koru kremom i po svom ukusu dekorišite bezglutensku tortu sa šargarepom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: