Način pripreme
Zagrejte rernu na 175°С i pripremite kalup za pečenje kora,
Dno tepsije obložite papirom za pečenje. Dodatno nauljite i dno i stranice maslacem.
U posudi pomešajte sve suve sastojke osim oraha i dobro izmešajte.
U posebnoj manjoj posudi pomešajte sve mokre sastojke osim šargarepa, nakon čega ih dodajte u suve, praveći udubljenje po sredini za lakše mešanje.
Dobro mešajte pomoću špatule.
Na kraju dodajte i šargarepe i orahe i ponovo izmešajte.
Sipajte smesu za tortu sa šargarepom u kalup. Pecite otprilike 20 minuta.
Gotovu koru ostavite da se u potpunosti ohladi negde na hladno.
U posudi umutite pavlaku dok se ne dobije vazdušasta smesa.
Dodajte krem sir i šećer i ponovo umutite krem za tortu.
Namažite koru kremom i po svom ukusu dekorišite bezglutensku tortu sa šargarepom.