Formšak govedina

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Formšak govedina2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Neočekivano dobra i iznenađujuća kombinacija teletine i ... vidite ovde"

Potrebni sastojci

  • goveđe meso - 1/2 kg, kuvano
  • haringa - 200 g, usoljena
  • luk - 1 glavica
  • krompir - 3 - 4 komada
  • maslac
  • kačkavalj - 100 g
  • hlebne mrvice
  • pavlaka - 1 šolja
  • jaja - 2 komada
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se skuva i oljušti.

Od govedine, ribe, hladnog krompira i luka sameljemo mleveno meso.

U dobijenu smesu dodajemo pavlaku, sirova žumanca i začine po ukusu. U odvojenoj posudi mutimo belanca u gustu penu.

Dodajemo u ostale sastojke i mešamo.

Dobijenu smesu raspoređujemo u đuvečaru ili kalup za mafine, prethodno namazan maslacem i posut hlebnim mrvicama.

Odozgo posipamo kačkavaljem i pečemo dok ne bude gotovo.

Govedina formšak je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: