Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Đuveč»Aromatični pileći file u đuvečari sa povrćem

Aromatični pileći file u đuvečari sa povrćem

MikaMika
Početnik
17242
Aromatični pileći file u đuvečari sa povrćem
Fotografije: Mika
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
8
"Aromatični pileći file u đuvečari sa povrćem je gozba za dušu - zimsko vreme zagreva dušu i stomake"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 1 kg
  • krompir - 1 kg
  • šargarepa - 500 g
  • pečurke - 300 g
  • praziluk - 2 struka
  • dimljena aleva paprika - po ukusu
  • biber - 5 g
  • so - 5 g
  • sušeni vrganji - 10 g
  • pikantina od povrća - 10 g
  • ulje - 80 ml
  • belo vino - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i isečemo pileći file na kocke.

Začinjavamo dimljeno alevom paprikom, biberom, solju i pikantinom.

Odvojeno sečemo na krupno sve povrće i začinjavamo preostalim začinima i dodajemo sušene vrganje.

Promešamo veoma dobro i dodajemo pileći file.

Ponovo mešamo i dodajemo ulje i belo vino u đuvečaru sa piletinom.

Pečemo aromatičan pileći file u đuvečari sa povrćem u zagrejanoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: