Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Kokos torta»Keto kokos torta za Božić

Keto kokos torta za Božić

ValeriaValeria
Šef kuhinje
24599643
Keto kokos torta za Božić
Fotografije: Valeria
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Keto kokos torta za Božić - najukusniji božićni poklon koji možete napraviti sebi i svojoj porodici."

Potrebni sastojci

  • Za kore
  • kokosovo mleko - 400 ml iz konzerve /20, 30 ili više procenata masti/
  • jaja - 4 komada
  • kokos ljuspice - 200 g
  • kokosovo brašno - 20 g
  • vanila - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 10 g
  • zaslađivač - 70 g ili po ukusu /mešam steviju sa eritritolom/
  • Za krem
  • tečna pavlaka - 30 i više procenata /nezaslađena/ - 250 ml
  • maskarpone - 250 ml
  • vanila - 1 kašičica
  • zaslađivač - 60 g ili po ukusu /pomešam eritritol sa stevijom/
* merne jedinice

Način pripreme

Svi sastojci za kore za keto kolač se stavljaju zajedno u jednu posudu. Meša se žicom za mućenje, ne miskerom.

Smesu delim na dva jednaka dela.

Peku se dve kore. Moja tepsija je dimenzija 20 cm. Obavezno stavite papir za pečenje i blago je namazite maslacem.

Kore se peku na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni na otprilike 35 minuta. Ali ovo zavisi od rerne, moja je na gas.

Ostavite kore da se u potpunosti ohlade.

Dok se kore peku, napravite keto krem. Prvo umutite pavlaku u gust krem. Da bi se pablaka lepo umutila, ona mora da bude u frižideru na barem 8 sati. Nakon toga se dodaje maskarpone, vanila i zaslađivač. Ponovo se muti. Krem se stavlja u frižider dok kore za keto tortu ne budu gotove.

Na kraju se sastavlja torta i ukrašava se po vašem ukusu. Stavlja se u frižider na nekoliko sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: