Način pripreme
Patlidžan i tikvica se dobro operu i naseckaju na trakice. Semenke paprike se vade i seče se na krugove, kao i luk i paradajz.
Po želji naseckani paradajz može da s enamaže solju i da se ocedi gorka voda.
U posudi se pomeša ulje sa solju i crnim biberom po ukusu. Unutra se pomeša naseckano povrće. Raspoređje se u široku tepsiju podmazanu uljem i obloženu papirom za pečenje ili folijom. Peku se na 200 °C.
Kada je povrće skoro gotovo, čabate se seku na dva dela i na jednu polovinu i stavljaju se komadići mocarele.
Kada se povrće izvadi, na kratko se stavljaju polovine čabate sa mocarelom da se istopi.
Na druge polovine se maže humus i odozgo malo Ajoli sosa. Kada se mocarela istopi, na te polovine se maže pesto.
Pečeno povrće se raspoređuje po hlebu, stavlja se i paradajz i zatvaraju se obe polovine čabate kako biste završili sendviče sa pečenim povrćem i pestom.