Način pripreme
Kvasac rastvorite u mlaku vodu sa šećerom, pa promešajte viljuškom i ostavite da naraste. Sipajte kvasac u činiju sa brašnom. Dodajte i ostale sastojke, pa zamesite meko testo.
Ostavite 1 sat a naraste na hladnom mestu, ja sam stavila u frižider. Odvojite 1/3 testa za unutrašnji deo pogače. Ostalo testo razvijte u pravougaonik, premažite uljem i posipajte mrvljenim sirom, uvijte u rolat, pa isecite na jednake delove.
Svaki deo presecite po sredini, a oba kraja pritisnite drvenim štapićima za ražnjiće. Tepsiju obložite papirom za pečenje i dobijeno testo poređajte uz kraj tepsije. Preostalo testo takođe oblikujte na isti način, isecite 5 delova, pa odvojite malu lopticu za sredinu.
Napravite cvet. Premažite umućenim žumancetom sa 1 kašikom ulja i preko posipajte semenke. Pecite 35 minuta u zagrejanoj rerni na 170 stepeni. Izvadite iz rerne i sačekajte da se ohladi. Prijatno!