Način pripreme
Rastvorite kvasac u blago zagrejanom mleku zajedno sa šećerom i tri kašike brašna, ostavite na toplom da nadođe. Prosejte brašno u veliku posudu, dodajte so i dobro promešajte.
Formirajte udubljenje i u njega dodajte ostale sastojke za testo, dodajte nadošli kvasac, zamesite meko testo i ostavite na toplom mestu da udvostruči obim.
Podelite testo na dve jednake polovine, a svaku polovinu na još 4 jednaka dela. Svaki deo formirajte u loptu i razvijte u tanke pravougaone listove, skupite listove na dva mesta po 4 lista dok ih između mažete s rastopljenim maslacem. Svaku grupu listova razvijte u veći pravougani list 40-20 cm i uvijte u rolat.
Uvijene rolate isecite na tanke trouglove, koje ređate u posudu za pečenje namazanu maslacom, stavljajući ih uz zidove, a krajeve isečenog rolata poređajte u sredinu posude. Formiranu pogaču namažite umućenim žumancem, svežim mlekom i uljem četkom i pospite susamom.
Bez drugog narastanja testa, u hladnu rernu stavite posudu i uključite je na 170 stepeni.
Rerna se zagreva postepeno i ima dovoljno vremena da pogača naraste unutra, pre nego što počne da se peče. Pecite dok ne bude gotovo i dok ne dobije zlatastu boju.