Način pripreme
U malo hladne vode sipajte šećer, kvasac i malo brašna. Ostavite da se aktivira i sa ostalim namirnicama zamesite srednje tvrdo testo. Ostavite oko pola sata da naraste.
Podelite na 4 jednaka dela i jednu malu lopticu za cvet u sredini. Razvijte četiri oble kore, poređajte jednu na drugu, mažući uljem (osim poslednje).
Stavite malu čašu za centar i isecite na osam delova. Svaki deo isecite na tri i od njih ispletite pletenice dok krajeve podvijate nadole. Na slikama će biti jasnije onima koji ne mogu da razumeju.
Od male lopte testa razvijte koru i isecite cvetove kalupom, poređajte jedan na drugi. Ostavite pletenicu da naraste, nakon toga namažite umućenim žumancem, malo vode i uljem, pospite semenkama i pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni.
Za oko 35 minuta pogača je gotova, ali to zavisi od rerne.