Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Praznični Hleb»Pogača za zdravlje u posudi za mešenje

Pogača za zdravlje u posudi za mešenje

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
244541k68
Pogača za zdravlje u posudi za mešenje
Fotografije: Velichka Shtarbanova
2 / 5
14/01/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Pogača za zdravlje koja je efektna i veoma ukusna. Savršena za porodična okupljanja."

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 500 g
  • kvasac - 4 g, suvi
  • šećer - 6 g
  • so - 10 g
  • voda - 420 g
  • maslinovo ulje - 20 g
  • Za garniranje
  • masline - 1 šaka
  • origano - ili drugi začini
  • paprike - 1 komad
  • papradajz - 1 komad
  • luk - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Ova pogača za zdravlje je moj prbi pokušaj za mešenje u posudi Taperuer i zadovoljna sam rezultatom!

Kako bi se kvalitetno koristila, pored nje bitno je da raspolažete i kuhinjskom vagom. Da bi se dobilo kvalitetno testo, tačne gramaže su obavezne!

U posudu stavite sve sastojke (brašno, kvasac, so, šećer, voda i maslinovo ulje), tako što od maslinovog ulja odvajate malo za podmazivanje tepsije. Stavite plastični poklopac, oslobodite vazduh i počnite na kratko da bacate posudu - treba da osetite da se od sadržaja u posudi dobila lopta testa.

Kako bi brže nadošlo, stavite činiju u posudu sa toplom vodom. Ako ne žurite, možete to i da ne uradite.

Kada se poklopac sam otvori, testo je nadošlo. Kašikom sakupite testo od spoljanjeg zida posude, ka unutra ka centru. Stavite poklopac, ispustite vazduh i ostavite na 10 minuta. Ovog puta nema potreba da čekate da se poklopac sam otvori.

Sa odvojenim maslinovim uljem podmažite dno tepsije sa nelepljivim premazom i stavite testo. Ostavite na 10 minuta na toplom da se malo otpusti i nauljenim prstima ga ravnomerno rasporedite.

Pogaču odozgo dekorišite maslinama i povrćem ili po vašem ukusu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 225 stepeni dok ne porumeni.

Napomena: Lično ja pogaču posipam sveže mlevenom himalajskom solju i jednom supenom kašikom maslinovog ulja pre nego što je stavim da se peče, ali nije obavezno.

Bon apeti!

Probajte i vi Pogaču za zdravlje u posudi za mešenje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: