Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Orada u foliji sa crvenim lukom i grejpfrutom

Orada u foliji sa crvenim lukom i grejpfrutom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k87717k
Orada u foliji sa crvenim lukom i grejpfrutom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Rezultat će vas iznenaditi - pečena orada postaje unikatno krhka, sočna i ukusna!"

Potrebni sastojci

  • orada - 2 očišćene ribe, 350 - 380 g, svaka
  • grejprut - 1 komad
  • crveni luk - 1 glavica
  • limun - 1 komad
  • so - 1 kašičica, ili po ukusu
  • peršun - 4 - 6 strukova
  • maslinovo ulje - 7 - 8 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Crveni luk naseckajte na tanke polumesece. Operite i posušite orade kuhinjskim ubrusom.

Tepsiju obložite sa dva velika komada aluminijumske folije. Obilno je nauljite maslinovim uljem, rasporedite luk ravnomerno po svakom komadu, posolite i ponovo pospite maslinovim uljem.

Ubacite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite dok ne uvati laganu boju - otprilike 10 minuta.

Dok se luk zapeče, posolit eribu iznutra i spolja i lepo je namažite maslinovim uljem. Naseckajt elimun i grejpfrut na tanke kolutiće.

Stavite crveni grejpfrut na zapečeni luk (3 kružića u svaki komad folije).

Ubacite po dva, tri limuna u stomake orade i stavite ribe na crveni citrus. Na vrh stavite strukiće svežeg peršuna, pospite još malo maslinovog ulja i savijte foliju, dobro zatvarajući ribu za pečenje.

Ubacite u rernu (ponovo na 200 stepeni) i pecite 20-25 minuta.

Rezultat će vas iznenaditi - pečena orada postaje unikatno krehka, sočna i ukusna!

Probajte!

Prijatno sa Oradom u foliji sa crvenim lukom i grejpfrutom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: