Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Keksići»Trostruke čokoladne piškote

Trostruke čokoladne piškote

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
322101216102
Trostruke čokoladne piškote1 / 2
02/03/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
36
"Trostruko čokoladno zadovoljstvo koje ne možemo da odbijemo"

Potrebni sastojci

  • maslac - 1/2 šolje, ili margarin
  • šećer - 1 šolja, kristal
  • prašak za pecivo - 2 komada (po 10 g)
  • jaja - 2 komada
  • žumanca - 1 komad
  • sveže mleko - 2 supene kašike
  • kakao - 1/2 šolje
  • brašno - 2 3/4 šolja
  • čokolada - 1/2 šolje, sitno izmrvljena
  • orasi - 1/2 šolje, izmrvljeni
  • belanca - 1 komad
  • šećer - 2 supene kašike, dodatno
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom mutite maslac ili margarin otprilike 30 sekundi. Dodajte šećer, prašak za pecivo i so, dobro umtite. Dodajte jaja, žumance i mleko, mutite dok se ne dobije glatka smesa.

Mikserom umesite brašno koliko je potrebno da upije smesa, ostalo dodajte drvenom kašikom. Dodajte izmrvljenu čokoladu i orahe.

Testo podelite na dva dela.

Svaku polovinu oblikujte u rolat dužine otprilike 14 cm. Rolate stavite na otprilike 7-8 cm jedan na drugi na blago podmazanu tepsiju.

Speljskajte ih dok ne postanu debljine otprilike 5 cm.

Umutite belance sa kašičicom vode. Namažite oblikovane rolate. Pospite ih dodatim šećerom.

Keksiće pecite 25 minuta na 200°С ili dok se pecivo ne stvrdne (proveravajte čačkalicom za zube).

Ostavite da se ohladi u tepsiji otprilike sat vremena, prenesite na dasku za sečenje i naseckajte dijagonalno na kriške debljine otprilike 3 cm. Kriške polegnite u tepsiju i pecite 10 minuta na 150°С.

Okrenite ih sa druge strane i pecite još 10-15 minuta ili dok ne postanu suvi i hrskavi. Piškote ostavite na metalnoj rešetci da se skroz ohlade.

Trostruke čokoladne piškote su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: