Način pripreme
Priprema krema:
Sve bez maslaca stavite u šerpu i mutite žicom. Stavite na vatru i mešajte dok se lepo ne zgusne. Skinite sa vatre i odmah dodajte maslac. Mešajte da se rastopi. Krem ostavite da se ohladi.
Priprema medenjaka:
Sve bez brašna pomešajte u posudi i promešajte. Sodu pomešajte sa sirćeom i dodajte.
Postepeno dodajte brašno i zamesite meko testo. Testo treba da se malo lepi.
Od testa pravite male loptice, veličine oragha - po 20 g svako.
Medenjake poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 15 minuta.
Medenjake ostavite da se malo ohlade, ali da budu još toplo. Oštrim nožem izvadite unutrašnjost.
Izvađeni deo sameljite u secku ili izmrvite. Nakon toga pomešajte sa kremom.
Medenjake napunite kremom i zalepite. Na kraju uvaljajte u orahe.
Gotove medenjake stavite u kesu i nakon toga u kutiju. Stavite ih i čuvjate u frižideru, ako uopšte uspete da ih sačuvate.