Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pašteta»Pašteta od svinjske džigerice sa voćem

Pašteta od svinjske džigerice sa voćem

MarianeMariane
Džedaj
14947
Pašteta od svinjske džigerice sa voćem1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Da li volite ukusnu domaću paštetu? Većina ljudi je voli, ali su vremenom prestali da je jedu jer ona koja se sreće u prodavnicama nije kao prava domaća pašteta. Zato vam danas predlažemo ovaj sjajan recept za domaću svinjsu paštetu!"

Potrebni sastojci

  • džigerica - 200 g, svinjska
  • luk - 1 glavica
  • jabuka - 1 komad
  • so
  • biber - po ukusu
  • maslac - 40 g
  • kajsije - 2 - 3 komada, suve
  • majčina dušica - 1 prstohvat
  • pavlaka - 2 - 3 kašike, za kuvanje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk na sitno, jabuku oljuštite i isecite na tanke parčiće. Svinjsku džigericu treba da isečete na tanke parčiće.

Sotirajte sastojke nekoliko minuta u zagrejanom maslacu, nakon toga ih sklonite sa ringle i ostavite da se dobro ohlade.

Prebacite u blender, dodajte začine i osušene kajsije i pasirajte dok ne dobijete glatku smesu.

Dodajte sasvim malo pavlake i ponovo pasirajte. Prebacite svinjsku paštetu u odgovarajuću posudu i stavite u frižider na nekoliko sati. Servirajte sa prepečenim kriškama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: