Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pašteta»Pašteta od pileće džigerice sa suvim voćem i tostiranim orasima

Pašteta od pileće džigerice sa suvim voćem i tostiranim orasima

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Pašteta od pileće džigerice sa suvim voćem i tostiranim orasima
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
150 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
4
"Neobična, ali veoma ukusna pileća pašteta - obavezno probajte i podelite recept prijateljima"

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 6oo g
  • desertno crveno vino - 150 ml
  • suve kajsije - 4 - 5
  • suve šljive - 3 - 4
  • luk - 1 glavica, sitno isečen
  • beli luk - 1 čen, sitno isečen
  • lovorov list - 1 list
  • majčina dušica
  • morska so
  • crni biber - sveže mleveni
  • maslac - ili maslinovo ulje
  • maslac - 125 g
  • orasi - u jezgru
* merne jedinice

Način pripreme

Pileću džigericu dobro oprati, očistiti od žilica, preliti vinom i marinirati oko dva sata u frižideru.

Suvo voće potopiti u vruću vodu.

Orahe blago tostirati na suvom tiganju.

Izvaditi džigericu iz marinade, a istu sačuvati.

Na zagrejanom maslacu sa malo ulja, propržiti luk, dodati beli luk, džigericu, prstohvat majčine dušice, lovorov list, so i biber, pa sve pržiti uz mešanje, dok iznutrice ne promene boju.

Doliti sačuvanu marinadu i nastaviti prženje, uz povremeno mešanje, dok sva tečnost ne ispari.

Izvaditi lovorov list.

Prohlađenu džigericu izbledirati, dodati otopljeni maslac, još jednom uključiti procesor i završiti usitnjavanje.

Suvo voće ocediti posušiti, sitno iseći i sa usitnjenim tostiranim orasima umešati u paštetu.

Preručiti masu u odgovarajuću posudu i zaliti sve otopljenim maslacem.

Ostaviti da se stegne u frižideru.

Izneti na sobnu temperaturu, deset-petnaest minuta pre posluživanja.

Paštetu servirati na prepečenoj šniti hleba po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: