Način pripreme
Beli luk se oguli i istuca u avanu. Stavlja se u malu posudu i zaliva se soja sosom i limunovim sokom.
Dodaje se med, đumbir, šareni biber, belance i so. Smesa se meša metalnom žicom za mućenje.
Ćureće grudi se seku na dva dela tako što se po njihovoj površini prave razrezi.
Stavljaju se u duboku posudu i zalivaju se marinadom.
Ostavljaju se u frižideru na 5 sati tako što se periodično okreću kako bi se namakali u marinadi.
Kore se šire na silikonsku podlogu.
Seku se na tri dela kako bi se oblikovale.
Marinirani ćureći filei se seku na 18 malih komada veličine rolata.
Svaki komad kore se presavija na dva dela. U sredinu komada se stavlja ćufeći file.
Pre nego što se rolat zatvori, premazuje se maslacem da se zalepi. Oba kraja rolata se uvaljaju u susam.
Rolnice se ređaju u tepsiju na papir za pečenje.
Peku se u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 180 stepeni dok ne porumene.
Ćureće rolnice od susama su gotove.