Pile za Petrovdan

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k418
Pile za Petrovdan
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
20/01/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ukusno i lako pečeno pile za Petrovdan"

Potrebni sastojci

  • pile - 1400 g, ohlađeno
  • limun - 1/2 komada
  • so
  • maslinovo ulje
  • soja sos - 1 - 2 supene kašike
  • bujon - od povrća
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite marinadu, pomešajte sok od limuna, maslinovog ulja i mrvljenog bujona od povrća.

Začinite pile solju.

Prelijte pile marinadom i ostavite da upije mirise oko 20 minuta, prelivajte i okrećite s vremena na vreme.

Stavite pile u odgovarajući pleh i uvijte folijom i pecite dok pile ne omekša i počne da se odvaja.

Skinite foliju i pecite pile dok ne dobije zlatnu boju.

Pile za Petrovdan je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: