Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Supa od paradajza»Čorba od paradajza sa parmezanom i dvopekom

Čorba od paradajza sa parmezanom i dvopekom

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Čorba od paradajza sa parmezanom i dvopekom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Obična čorba od paradajza, a rajskog ukusa i arome - neverovatna đakonija, posuta parmezanom i hrskavim krutonima"

Potrebni sastojci

  • maslac - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • beli luk - 1 čen
  • šargarepa - 3 komada, isečena na kocke
  • paradajz pire - 2 kašike
  • paradajz - 1 kg
  • bujon - 500 ml. od povrća
  • voda - 1 šolja
  • pavlaka - 1/2 šolje
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • peršun - 2 kašike, svež
  • bosiljak - 2 kašike, svež
  • za dvopek
  • baget - 1/2 komada, integralni
  • parmezan - 1/2 šolje
  • bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi zagrejte maslac i maslinovo ulje na srednje visoku temperaturu. Nakon toga se dodaju luk, beli luk i šargarepe. Meša se i kuva se 5 minuta.

Dodajte paredajz pire i mešajte još 2-3 minuta. Dodajte na kocke isečen paradajz, bujon i vodu. Promešajte i smanjite ringlu.

Pokrijte šerpu i ostavite da se krečka 15-20 minuta. Pasirajte. Dodajte pavlaku, so, biber, peršun, bosiljak i ostavite da se krčka još 5 minuta.

Da biste napravili dvopek, isecite baget na kolutove, svaki namažite maslinovim uljem. Stavite parmezan u nelepljivi tiganj na nekoliko gomilica.

Preko svake gomilice stavite po parče bageta. Pritisnite špatulom da se sir zalepi za hleb. Ponovite proceduru i sa druge strane bageta.

Servirajte čorbu od paradajza sa tako napravljenim dvopekom i malo bosiljka.

Čorba od paradajza sa parmezanom i dvopekom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: