Kritaraki

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Kritaraki1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Prepoznatljivo za grčku kuhinju i neverovatno ukusno jelo"

Potrebni sastojci

  • orzo - 500 g (kritariki)
  • ulje - 100 ml
  • luk - 1 glavica crnog luka
  • beli luk - 1 čen
  • paradajz - 425 g iz konzerve ili 4 paradajza
  • bujon - 1 l pileći ili od povrća
  • so
  • biber
  • origano - suv
  • sir - izrendan Gauda ili kačkavalj
* merne jedinice

Način pripreme

Izdinstajte luk u vrelom ulju i izgnječen beli luk. Kad omekšaju dodajte paradajz i bujon. Kad provri začinite solju, biberom i origanom. Ugrejte rernu na 180 stepeni.

Sipajte orzo u vatrostalnu činiju i prelijte paradajz sosom. Jelo se peče malo više od pola sata, poslednjih 10 minuta se posipa sirom ili kačkvaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: