Način pripreme
Iskreno nikada u životu nisam jela bolju mokru tortu. Sos se oseća na celoj torti i njegov odmeren ukus je odličan. Tako da bih definitivno rekla ne brinite se za mere, a posebno ne za odnos šećera.
Postoje neke važne kulinarske tajne za recept. Pre svega kolač treba da bude vruć u sosu kako bi natopljena kora mogla dobro da upije sos.
Sastojci za kolač treba da budu na sobnoj temepratri, a rerna treba unapred da se zagreje na 170 stepeni. Kao pravi ljubitelj mokrih kolača definitivno vam preporučujem da isprobate ovaj recept.
Jaja i šećer mutite dok se ne umute dosta dobro i ne pobele. Dodajte ulje i mleko i nastavite da mutite.
Dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao i mešajte.
Dno pravougaone tepsije namažite uljem. Sipajte smesu za kolač i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 20-22 minute.
Dok se kolač peče pripremite sve sastojke za sos u kaseroli. Kuvajte smesu na vatri dok se ne zgusti i skinite sa ringle.
Još toplu tortu naseckajte na kvadrate. Sipajte vruć kakao sos na toplu tortu.
Ostavite da se ohladi na 10 minuta i servirajte. Najbolje je da odstoji u frižideru otprilike 2-3 sata, ako uspete da sačekate. Uživajte u ovoj čokoladnoj torti!
Dekorišite po izboru orašastim plodovima ili kokosovim brašnom ili umućenom pavlakom, ja sam izabrala pavlaku.
Legendarna kakao mokra torta je gotova.