Način pripreme
U dubokoj posudi umutite jaja i šećer u prahu mikserom dok ne pobele. Nakon toga dodajte sveže mleko i rastopljeni kravlji maslac, kakao i vanilu. Nastavite da mutite.
Odvojite 1 šolju tečnosti. Nastavite da mutite, dodajte brašno i prašak za pecivo u preostalu tečnost.
Namažite pleh kravljim maslacem. Sipajte gotovu smesu za testo u nju. Pecite kolač/undefined u prethodno ugrejanoj rerni na 190 stepeni 20-25 minuta.
Nakon što se ispeče sipajte 1 šolju tečnosti, koju ste odvojili u vreo kolač.
Dok se kolač hladi, pomešajte mleko, šećer u prahu, brašno, vodu i ulje za sos.
Mešajte dok se šećer potpuno ne rastvori potpuno i dok se sos ne zgusne.
Na kraju izlomite čokoladu na komade i stavite u sos. Nastavite da mešate dok se čokolada ne rastopi potpuno.
Ostavite da se sos ohladi i prelijte tortu. Ukrasite zrnima nara preliveni desert.
Čokoladna mokra torta - sočan i veoma ukusan čokoladni izazov.