Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čizkejk»Čizkejk od jagode sa maskarponeom i čokoladom

Čizkejk od jagode sa maskarponeom i čokoladom

ElinkaElinka
Početnik
16835
Čizkejk od jagode sa maskarponeom i čokoladom
Fotografije: Elinka
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Neodoljiv čizkejk od kojeg ćete želeti da pojedete više komada"

Potrebni sastojci

  • keks sa maslacem - 400 g
  • maslarpone - 250 g
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • jagode
  • mlečna čokolada - 100 g
  • maslac - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite keks i sipajte u pleh sa dnom koje se otvara.

Rasropite masalc oko 250 g i sipajte u keks da dobijete koru od keksa.

Ostavite u frižideru 20 minuta da se stegne.

U posudu dodajte pavlaku i postepeno dodajte maskarpone.

Nakon što smesa postane glatka i mekana u nju dodajte isečene kriške jagoda i sitno isečenu mlečnu čokoladu.

Izvadite iz frižidera hladnu koru i preko rasporedite gotov krem.

Stavite ponovo u frižider na oko 2 sata.

U odgovarajućoj posudi rastopite čokoladu i maslac i prelijte hladan čizkejk.

Čizkejk od jagoda sa maskarponeom i čokoladom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: