Način pripreme
U kontejner mini pekare se prvo stavljaju tečni sastojci - jaje, mleko i ulje.
Brašno se proseje. U njega se dodaju šećer i so, nakon čega se sipa na tečne sastojke. Na vrh se izmrvi sveži kvasac.
Mini pekara se uključuje na program za mešenje (kod mene 1.30 min). Kada se program za testo završi, nauljenim rukama se oblikuju male loptice koje se ređaju u nauljenu tepsiju.
Mekane pogačice se ostavljaju da ponovo nadođu, a za to vreme se priprema preliv.
U posudi se muti jaje. U njega se dodaje istopljeni kravlji maslac, sveže mleko i brašno.
Sve se meša dok se ne dobije kremasti izgled.
Mekane pogačice se zalivaju smesom i stavljaju se da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 45 minuta.
Kada su gotove, posipaju se šećerom u prahu.
Mekane pogačice, mešene u mini pekari su gotove.
Komentari