Način pripreme
Od navedenih sastojaka zamesite testo u mini pekari, prvo stavite tečne, odozgo suve i završite kvascem i praškom za pecivo. Ostavite samo 20 minuta da nadođe unutra, kad prestane da mesi.
Izvadite testo i podelite ga na 8 lopti. Svaku loptu razvucite tanko, prečnika tanjira za glavno jelo. Namažite svaku smesom od ulja+kravljeg maslaca.
Poređajre jednu preko druge, poslednju nemojte mazati. Razvucite sve zajedno na veliki okrugao list.
Uvijte pažljivo u rolat i isecite na krugove po 2 prsta širine.
Svaki kružić lagano razvijte oklagijom, napunite sirom i uvijte kao školjku.
Okrenite sa zatvorenim delom na dole, namažite jajetom i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje.
Ostavite da malo odstoje, 30 minuta i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni.