Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rol-viršle»Rol-kobasice (mešene u mini pekari)

Rol-kobasice (mešene u mini pekari)

Rol-kobasice (mešene u mini pekari)
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
8
"Meke, tople i vazdušaste - ovo su najukusnije rol-kobasice"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • kvasac - 15 g, svež
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • brašno - 400 g
  • za premazivanje
  • belanca - 1 komad
  • so
  • za nadev
  • ljutenica
  • maslac
  • kobasica
* merne jedinice

Način pripreme

U mini pekaru stavite sve tečne sastojke. Dodajte so i šećer. Odozgo sipajte brašno izmrvite kvasac.

Uključite program za testo i sačekajte dok mašina ne prestane da mesi, i dok testo ne počne da nadolazi.

Nakon signala izvadite testo (možete ga ostaviti u mini pekari i sačekati 30 minuta da nadođe, i nakon toga izvadite i podelite na lopte) i podelite na osam lopti.

Pokrijte krpom i ostavite pola sata (potrebno je da malo odstoji, da bi moglo lakše da se radi sa njim).

Uzmite jednu loptu i razvucite na pravougaonik. Namažite ljutenicom, stavite komadić maslaca i špek salamu.

Oblikujte po želji i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje. Ostavite 10 minuta da nadođe i namažite umućenim belancem i solju. Pecite na 160 stepeni sa ventilatorom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: