Način pripreme
Brašno prosejte u duboku posudu. Dodajte maslac u brašno i izmrvite u mrve.
Napravite udubljenje i sipajte umućeno jaje, vodu i so. Brzo umeste testo, uvijte ga u loptu i uvijte najlonskom folijom.
Ostavite ga u frižideru na otprilike 30 minuta. Izbegnite dugo mešenje da testo ne bi postalo žlilavo.
Izvadite testo iz frižidera i razvijte ga na radnoj površini. Pomoću prstena isecite paran broj kružića.
Poređajte ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite keksiće u zagrejanoj rerni dok se n edobije roze boja. Peku se brzo tako da pazite da ne izgore. Pažljivo ih izvadite i ohladite ih.
Napravite ganaš na sledeći način:
Izlomite čokoladu na male komade i stavite je u duboku posudu.
Zagrejte pavlaku u šerpi pazeći da ne uzavri. Sipajte pavlaku u čokoladu i mešajte drvenom žicom za mućenje nekoliko minuta. Sastojci treba dobro da se pomešaju dok se ne dobije vazdušast i blistav ganaš.
Krem napravite na sledeći način:
Umutite pavlaku u vazdušast krem pomoću miksera. Dodajte tečnu čokoladu u porcijama i nastavite da mutite dok se ne homogenizuje i dok se ne dobije gladak krem. Slepite keksiće dva po dva kremom.
Keksiće od maslaca zalijte čokoladnim ganašem i ostavite da se stegnu.
Keksići od maslaca sa čokoladnim ganašem su gotovi.