Način pripreme
Šaran se veoma dobro očiti, tako što se skida krljušt.
Nasecka se tako što se koriste riblji kotleti.
Morska so se sitno samelje u blenderu.
Svaki kotlet se uvalja u so, stavlja se u tespiju i ostavlja se na hladnom na sat vremena.
Brašno od spelte se deli na dva dela.
Estragon, brašno od spelte, đumbir u prahu i aleva paprika se samelju u mlinčiću.
Samleveni začini se dodaju u jednu polovinu speltinog brašna.
Veoma dobro se izmepa.
Kotleti se očiste od soli i uvaljaju se u brašno, bez začina sa svih strana.
Ređaju se na dasku i ostavljaju se na 30 minuta.
Nakon toga se uvaljaju u brašno sa začinima.
Prže se u zagrejanom ulju dok ne postanu zlatkasti sa obe strane.
Pohovana riba se poslužuje sa sočnom zelenom salatom.
Šaran sa pohovnjem od spelte - ukusna ideja za ljubitelje zdravih recepata sa ribom.