Način pripreme
Ćureći bataci se veoma dobro operu.
Očiste se od kostiju tako što se pažljivo uklone sve kosti.
Meso se opere još jednom i seče se na male komade.
Meso se samelje u mašinici za mlevenje mesa.
Paprike se očiste od semenki i veoma dobro se operu.
Peršun se očisti, opere i sitno nasecka.
Pirinač se pere dok voda ne bude bistra i stavlja se u posudu.
Luk se očisti, opere, nasecka se sitno i sipa se u pirinač.
U pirinač se dodaje mleveno meso od bataka, aleva paprika, začin Baharat, so i peršun.
Sve se veoma dobro izmeša i ostavlja se na sat vremena u frižideru.
Smesom se pune očišćene paprike tako što se smesa ne stavlja do kraja paprike da ne bi izašla za vreme pečenja.
Napunjene paprike se ređaju u tepsiju i zalivaju se uljem i vodom 1 l.
Tepsija se uvija folijom.
Punjene paprike sa ćurećim butom se peku sat vremena na 220 °C.