Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Punjene paprike sa ćurećim butom

Punjene paprike sa ćurećim butom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Punjene paprike sa ćurećim butom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
8
"Ove punjene paprike možete poslužiti sa mlečnim sosom od belog luka - nećete pogrešiti"

Potrebni sastojci

  • ćureći bataci - 4 komada
  • crvene paprike - 24 komada
  • pirinač - 3 šolje
  • baharat - 3 kašičice, začin
  • luk - 3 komada
  • aleva paprika - 2 supene kašike
  • peršun - 1 vezica
  • ulje - 100 ml, za zalivanje
  • so - 3 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureći bataci se veoma dobro operu.

Očiste se od kostiju tako što se pažljivo uklone sve kosti.

Meso se opere još jednom i seče se na male komade.

Meso se samelje u mašinici za mlevenje mesa.

Paprike se očiste od semenki i veoma dobro se operu.

Peršun se očisti, opere i sitno nasecka.

Pirinač se pere dok voda ne bude bistra i stavlja se u posudu.

Luk se očisti, opere, nasecka se sitno i sipa se u pirinač.

U pirinač se dodaje mleveno meso od bataka, aleva paprika, začin Baharat, so i peršun.

Sve se veoma dobro izmeša i ostavlja se na sat vremena u frižideru.

Smesom se pune očišćene paprike tako što se smesa ne stavlja do kraja paprike da ne bi izašla za vreme pečenja.

Napunjene paprike se ređaju u tepsiju i zalivaju se uljem i vodom 1 l.

Tepsija se uvija folijom.

Punjene paprike sa ćurećim butom se peku sat vremena na 220 °C.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: