Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Tanak hleb»Kineske pogačice sa mladim lukom

Kineske pogačice sa mladim lukom

NikiNiki
Guru
565853k
Kineske pogačice sa mladim lukom
Fotografije: Niki
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Da li znate da ove kineske pogačice sa mladim lukom veoma podsećaju na one naše koje su nam bake nekada pravile"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • voda - 150 ml, vrela, 100 ml, topla
  • so - 1/2 kašičice
  • ulje - 4 supene kašike
  • mladi luk
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipamo brašno, u tankom mlazu dodajemo vruću vodu, počinjemo da mesimo.

Dodajemo so, ulje i ostalu vodu.

Mesimo testo za pljosnate pogačice i ostavljamo na 30 minuta.

Testo delimo na jednake loptice, svaku razvijamo, posipamo mladim lukom, uvijamo u rolat i nakon toga u puža, posipamo brašnom i ponovo tanko razvijamo.

Kineske pogačice sa mladim lukom pržimo u nauljenom tiganju dok ne postanu zlatkaste.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Maja
Maja
Dobre su u kombinaciji sa pljeskavicom
07.04.2023 20:01