Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pirinač u rerni»Ćuretina sa pečurkama i pirinčem

Ćuretina sa pečurkama i pirinčem

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Ćuretina sa pečurkama i pirinčem
Fotografije: Rositsa Petrova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ukusan pirinač u rerni sa ćuretinom i pečrkicama Probajte i ostaćete oduševljeni"

Potrebni sastojci

  • ćureći bataci - 1 komad, otprilike 500 g
  • pečurke - 300 g
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje - 5 supenih kašika
  • luk - 1 glavica
  • so
  • crni biber
  • majčina dušica
  • kari
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte ćureći batak u posoljenoj vodi zajedno sa nekoliko zrna crnog bibera i drškama peršuna dok ne bde gotovo.

U međuvremenu skinite formiranu penu.

Nakon toga procedite bujon i sačuvajte ga, a meso iskidajte na zalogaje.

Zagrejte ulje i u njemu dinstajte luk sitno naseckan zajedno sa malo vode.

Čim luk omekša dodajte pečurke prethodno počišćene i naseckane. Dinstajte i njih nekoliko minuta.

Dobro operite pirinač i dodajte ga u luk i pečurke. Propržite ga dok ne postane providan i dodajte 1 čašu vrućeg bujona, kao i začine i so po ukusu.

Na kraju dodajte meso naseckano na zalogaje i izmešajte.

Jelo prebacite u tepsiju, dodajte još 2 čaše bujona i stavite da se peče u jako zagrejanoj rerni na 230 stepeni 30-40 minuta ili dok ne bude gotovo.

Pirinač u rerni servirajte topao, posut sitno naseckanim svežim peršunom.

Ćuretina sa pečurkama i pirinčem je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: