Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Zalogaji»Pohovani zalogaji od petla sa pivom

Pohovani zalogaji od petla sa pivom

Boryana AtanasovaBoryana Atanasova
Šegrt
5114213
Pohovani zalogaji od petla sa pivom
Fotografije: Boryana Atanasova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Ovo je recept, koji će muškarac koga je vaše srce odabralo da napravi za čas, dok vi pijete vino"

Potrebni sastojci

  • meso do petla - 600 g
  • soja sos - 1 kašika
  • čubar
  • senf - 1 kašičica
  • biber u zrnu - 6 komada
  • lovorov list - 2 komada
  • piment - 3 komada i oru+igano
  • Za pohovanje
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 3 kašike
  • pivo
  • so
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na zalogaje (ja sam koristila belo meso i batak).

Stavljam meso da se skuva u šerpi zajedno sa lovorovim listom, pimentom, biberom i vodom.

Nakon što se meso skuva potpuno, izvadim ga i ocedim.

Začinjavam soja sosom, čubrom i senfom, mešam dobro i ostavljam sa strane.

Spremam smesu za pohovanje, tako što mutim jaja i dodajem brašno, mešam dok se ne dobije gusta kaša i razređujem sa pivom dok ne dobijem testo gusto kao za palačinke, dodajem i malo soli.

Zagrevam ulje, potapam svako parče mesa u poh i ispržim dok ne postana zlatasto.

Izvadim u tanjir pohovane zalogaje u koji sam stavila kuhinjski ubrus, da se ocedi od viška masnoće.

Serviramo tople pohovane zalogaje od petla sa pivom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: