Način pripreme
Crni luk očistiti i iseći na 4 dela. Krompir oljuštiti i iseći na nekoliko komada. Beli luk očisititi i sa crnim lukom i krompirom staviti u posudu blendera. Dodati jaja i po potrebi malo vode da se dobije fina kaša.
Ispasirano povrće sjediniti sa mlevenim mesom. Dodati soli i bibera po ukusu. Malo brašna sipati u smesu, u njega staviti prašak za pecivo i lepo izmešati. Po potrebi dodati još brašna da se dobije lepa smesa koja se lako odvaja od kašike.
Lepo izmešati da smesa bude homogena, pokriti streč folijom i staviti u frižider da se hladi oko 45 minuta.
U tiganju zagrejati ulje, pa kašikom vaditi šnicle i pržiti ih sa obe strane dok ne dobiju lepu zlatno braon boju.
Pržene šnicle vaditi na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.
Služiti sa majonezom, kečapom, tartar sosom, pireom od krompira ili već dodatkom po želji ili sa zemičkama kao pljeskavice.
Faširane šnicle na moj način lepe su i kada se ohlade, mogu se koristiti i za sendviče.