Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mafini sa bundevom bez jaja

Mafini sa bundevom bez jaja

Mafini sa bundevom bez jaja
Fotografije: Jordanka Karadjova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Mnogo ekonomičan i dosta ukusan recept za mafine neverovatne arome bundeve i cimeta"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 šolja
  • javorov sirup - 1/2 šolje
  • bundeva - 1/2 šolje (pire)
  • prašak za pecivo - 1 1/2 kašičica
  • cimet - 1/2 kašičice
  • oraščić - 1/4 kašičice
  • ulje - 1/4 šolje
  • Za valjanje
  • šećer - 1/4 šolje
  • kokosovo ulje - 4 kašike (može i maslac)
  • cimet - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Za ove mafine sa bundevom bez jaja bundeva treba da bude dobro skuvana, najbilje na pari i da je pretvorena u pire. Promešajte ohlađen pire zajedno sa uljem i javorovim sirupom.

U drugu posudu prosejte brašno sa praškom za pecivo i začinima.

Uz neprestano mešanje dodajte malo po malo smesu sa brašnom u tečnu smesu dok se ne dobije homogena smesa.

Najbolje je da pečete u silikonskim kalupima za mafine, koje ste namazali malom količinom masnoće. Punite gnezda kalupa za mafine do polovine od obima, da se ne preliju tokom pečenja.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta, proveravajući da li su gotovi, bušeći ih čačkalicom - ako izađe suva, kolačići sa bundevom su gotovi.

U tanjiru promešajte šećer i cimet.

Istopite maslac i namažite ispečene mafine njime, nakon toga ih uvaljajte u šećer.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: