Način pripreme
Za ove mafine sa bundevom bez jaja bundeva treba da bude dobro skuvana, najbilje na pari i da je pretvorena u pire. Promešajte ohlađen pire zajedno sa uljem i javorovim sirupom.
U drugu posudu prosejte brašno sa praškom za pecivo i začinima.
Uz neprestano mešanje dodajte malo po malo smesu sa brašnom u tečnu smesu dok se ne dobije homogena smesa.
Najbolje je da pečete u silikonskim kalupima za mafine, koje ste namazali malom količinom masnoće. Punite gnezda kalupa za mafine do polovine od obima, da se ne preliju tokom pečenja.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta, proveravajući da li su gotovi, bušeći ih čačkalicom - ako izađe suva, kolačići sa bundevom su gotovi.
U tanjiru promešajte šećer i cimet.
Istopite maslac i namažite ispečene mafine njime, nakon toga ih uvaljajte u šećer.